Friday, 2 August 2013

Raya VS Trial

assalamualaikum . ..

Lamanya tak ziarah belog nih, tah sihat ke sakit ke... hahaha.. cakap pasal raya nih,memang dah dekat,tapi jangan lupa 10 malam terakhir ni sama2lah kita rebut malam lailatul qadar . .banyakkan doa dan beribadat. insyallah doa kita mudah diterima oleh Allah . . .minggu depan dah raya . . . tapi . . .hehehe tak boleh beria sangat nak rayalah.sebab lepas raya aku dah nak exam trial ;( homework ? latihan ? huh ! jangan cakaplah. .banyak giler. .takpe , "biar susah dahulu senang kemudian "rasanya sampai sini aje kot. . lain kali aku sambung balik ye. . bye

Thursday, 11 April 2013

are you think hurts ?

assalamualaikum ,

haaaaa ! lipass , euuu apa ni ? habuk ? sarang labah2 ? oh no !! lamanya tak update belog yang sudah lama ku pinggirkan ini. . hahah are you think you hurts ? yes or no ? i think yes. .cause ? apa yg korang rasa kalau semua yg ada kena mengena dengan ''dia'' , dia cerita termasuklah ''aweks''dia tapi korang siket pon tak cerita. .yg ''aweks''tu memang patutlah cerita ln ? dah kekasih hati , pengarang jantung . .tapi korang dah lama rapat sekit pun tak cerita. .nak buat macam mana kn . dah nasib badann . .terima seadanya lah *ayt sedih , never mind . benda tu aku rasa macam dekat celah gigi aku aje ..haha *nampak beno tak selalu berus gigi, sekarang ni yang pentig is my EXAM ! itu yg paling penting . cakap pasal exam , tadi aku ada latih tubi sejarah paper 3 ..amboii cik kak oii lenguh tangan den dibuatnya, dengan ada masalah teknikalnya tadi, memang menguji fizikal & mental aku lah tadi . .alhamdulillah bolehlah jugakk aku jawab tadi . minggu depan 23 hari bulan ada latih tubi sejarah lagi . .chayok2 ! ni aku nak cerita pasal sabtu lepas pulakk , sekolah aku ada buat rombongan pergi kuala kangsar sebab ada'' karnival jom masuk u'' mak aii banyak gile orang dekat situ , bertolak2 kitaorg , haha memang kelakar pun ada bila diingatkan balik . .dekat situ aku ada jumpa memner lama aku , tadi separuh ajelah. .yang lain tu tak jumpa pun . diaorg pun dah entah ke mana masa tu , Btw sekarang ni aku nak focus apa yang aku nak sebenarnya !


Sunday, 10 March 2013

. . . . . . . . . . ..

assalamualaikum

aku tak taula nak start dari mana. .hermm. .termasuk hari ni dah 10 hari masuk bulan 3. .bulan ni banyak sangat event . baru2 ni aku baru ja habis exam ujian rasmi1,minggu depan pulakk aku dgn membe sekelas kena buat persembahan dekat depan . :') belum cakap hari sabtu nih , aku dengar ada pesco. .20/3 pulakk result spm 2012 nak keluar , haii aku pulakk yang rasa cuak semacam nih =='' hujung bulan ni pulakk abang aku nak pergi daftar PLKN. dia dapat dekat lumut. .habislah botak rambutmu wahai abang. . haha *gelak jahat . semoga result calon2 spm 2012 mendapat keputusan yang cemerlang , aminn . bak katanya memang sibukla bulan nih . sejak2 ni aku malas sangat nak belajar . rasa tak semangat ! aduh ! bahaya ni lagi 5 bulan nak exam percubaan spm. . aku langsung tak rasa apa2 . .:'(kalau boleh tahun ni aku nak buat sehabis baik supaya aku dapat capai cita2 aku selama ni . .berharap je pun tak boleh kalau tak diiringi dengan usaha kan ?

Sunday, 3 March 2013

be careful darling :')

assalamualaiku , hai guy ><

orang penah kata '' sabar itu indah '' , memang indah kalau kita dapat sabar. . kalau tak dapat acanoo ? boleh mampus orang dikerjakan dek baran yang tak boleh ditahan2 tu . . hermm nak2 lagi kalau bendera merah dah naik. .bukan nye dibuat2. .tapi dah memang macam tu. .alahaii. .sabarlah wahai hati :) lain orang , lain caranya. .sabar , sabar , sabar , sabar , dan sabar . .kalau kita dapat atasi semua tu. .kita akan dapat nikmat dan kepuasan yang tak dapat diungkapkan dengan kata2. . so. . sabar oke :) awas dengan mulut anda ! kalau dah tak tahan sangat kutuk dalam hati ja ye. .ataupun pergi keluar jerit dan sebagainya. .tapi jangan buat orang dekat sekeliling kita kena tempias sekali ye ;) Be Careful Darling :*




Thursday, 28 February 2013

what you fell right now ?

assalamualaikum , hai :)

apa yang anda rasa sekarang ? oke  tajuk untuk hari ini. .seriozly aku cakap macam2 aku rasa sekarang. . kenapa ? mengapa ? haiii . .pening pale den. .hermm maybe aku tension sebab nak exam tahun ni. .ermmm rasanya tak pun. .agaknya horman tak stabil kot. .hahah ;) btw minggu depan aku dah nk exam (ujian selaras1) tiga hari ja. .tapi takkn sebab tu kot ? oke ! masa untuk berfikir ==' oke , aku tak dapat apa2 pon. .eisyhh aku nak update belog ni pon dah malas. .ermm okela. . bye 


Wednesday, 13 February 2013

we are family ;)

assalamualaikum , hai . .

sabtu lepas rumah opah aku ada kenduri kesyukuran , ramaila jugakk yang datang. .termasuklah membe2 aku. . hikkhik promo siked maa . .yang best nye petang tu kitaorg pergi ''lata timur'' hahah mesti bagi korg lata timur je..bukan pergi mana pon . .tapi tula kali pertama aku jejak dekat situ. .batak k batak. .haha adalah jugakk memori yang boleh aku kumpul untuk tahun ni kan . .esoknye pulakk acik aku ada bawak pergi lata kinjang . mandi lagi ..naik kecut jari2 aku dibuatnye memang best. .aku yg tak reti nak berenang ni buat2 retilah . .haha takot woo. .esoknya lagi kteorg pergi hotspring. .seharian kteorg dekat sana , dari pagi sampai petang . .memang jadi budakk hitam bila balikk dari hotspring. .hitam pun hitamlah janji semua seronok. .memang seronok bila pergi picnic dengan family. .bak kata orang boleh mengeratkan silaturahimlah kata kan. .dekat bawah ni ada siket gamba2 kiteorg. .bagi korg cuci mata siket..haaha






Saturday, 2 February 2013

F.R.I.E.N.D.S :*

assalamualikum , hai :D

Dalam dunia ni ramai kawan yang kita boleh cari , tapi ssah nak cari yang namanya sahabat . .kalau aku tanya korang pun , mesti korang tahu siapa sahabat korg kn ? macam tula jugakk aku. . akupun ada sahabat jugak. .apa bezanya kawan dengan sahabat ? memang banyak bezanya. .sebelumni pun aku ada terangkn apa beza kwn dgn sahabat dekat dalam belog nih. .takpelah. .kita reflash balik oke :) kawan: seseorang yang kita kenali dan senang untuk bawak bersembang , sahabat:seorang yang rapat dan mengenali kita lebih dari seorang kawan,dia seorang yang boleh berkongsi suka dan duka bersama kita. .sekarang korg dah tau kan apa bezanya ? aku bersyukur sangat sebab aku ada sahabat yang boleh berkongsi suka dan duka bersama2. .tapi manusia tak sempurna bukan ? setiap manusia mesti mempunyai salah dan silap . .kadang2 kita ni tak sedar apa yang kita cakap tu bleh buat orang yg ada dekat kita terasa or sakit hati. .termasuklah sahabat kita. .sebab tulah bila  kita nak bercakap or bergurau tu pikir dulu :)*mcm tersasar dri tajuk je. .haha never mind. .oke kat bawak ni aku ada gambar kwn and sahabat aku,sebenarnye bnyak lgi tpi ni je yg sempat aq ltak ^_^